Angeleye´s Angel in Blue 1982-1994
Vintervy över gunnarstorp

Ni är välkommen på besök men ring innan så vi är hemma!
Ni hittar oss på solen och vindarnas Ö - Öland
Där bor vi i en stor villa med mkt stor tomt och
fina vandringsleder och ängar runt om kring oss.
stina@kennelangeleyes.se

eller ring 0485-32361 eller 076-8086161

Vi är en familj på 3 st som bor på Östra Öland Här har vi bott sedan 1992.
Vi har ett stort hus och trädgård, huset blir nog aldrig klart

hundarna lever hos oss i familjen, vi har tomten uppdelad i 3 sektioner.

Många långpromenader blir det i den härliga öländska naturen.

Bakgrunden till Angeleye´s kennel

Min kärlek till collierasen föddes då en bekant till mig skaffade en collietik. Hon var en helt underbar hund på alla sätt och vis, så när jag skulle skaffa en egen hund var det ett naturligt val att välja collie. Min egna första collie blev en trf tik född 1979-12-18 Seashores Dark Temptation "Poppy". Jag hade inte så stor erfarenhet av en brukshund och gick aldrig på kurser eller tränade henne, vilket var synd för hon hade goda egenskaper för detta. Hon levde ett långt liv, var frisk och stark, aldrig sjuk och hon var en spjuver och rolig hund ända tills den dagen vi var tvugna att ta bort henne, jag glömmer det aldrig, julafton 1994.

1980 blev det en till collie, denna gången en blm hane Sadrinas Snow Speedway . Jag visade "Speedy" som valp vid 5 mån ålder och han blev BIM. Efter det var jag såld på utställning. "speedy" och jag gick på brukshundklubben och tränade lydnad samt spår. Både han och jag tyckte det var kul. Några tävlingar blev det inte, jag var för nervös. "Speedy" vann mkt på utställning flertalet BIS på SBK samt BIG-2 på SKK:s int utställning. Han blev far till många bra collies, bl a SUCH NUCH KORAD Angeleyes Blue Enterprice, NUCH Angeleyes Fantasy Future m fl och den första collien i sverige som blev SV agility CH ( kennel Carminelle) Jag lärde känna Britt & Inge Slottner kennel Marbles i början av 1981. Britt blev min mentor och det var hon som väckte mitt intresse för uppfödning. Jag fick förmånen att köpa en trf tik från dem 1983 ( en omplaceringshund ) hon hette Marbles Nike Black hon blev sedemera KORAD och SUCH. Mor till bl a A Blue Enterprice. "Norpan" levde ett långt liv hon blev 15,5 år och visades faktiskt på utställning sista gången vid 14 års ålder på SCK:s utst. i Nybro. Sandra Wigglesworth dömde och "Norpan" blev BIS veteran utav 7 st anmälda. "Norpan" älskade att showa och visa sig, hemma ville hon helst jaga djur i skogen, något som va jobbigt för både henne & oss,hon fick ju alltid gå kopplad!!! 

Cavaliererna blev jag bekant med hos en valpköpare, och 2010 kom "Kiwi" till oss.
Sedan var jag såld.

En Helt underbar ras!!! Nu 25 juni 2012 föddes den första cavalierkullen, och det ska bll så spännande. Det är mkt att lära med en ny ras, men mina avelsmål på cavaliererna är densamma som hos collies 

Den 27 aug 1982 föddes vår första colliekull. e. Sadrinas Snow Speedway u. Sadrinas Silver Snow Girl det blev 3 blm tikar, jag behöll Angel in Blue själv, "Angie" hade de mest ljuvliga ögon en collie kan ha och det är hennes ögon som står till grund för mitt kennelnamn ANGELEYE'S

Efter det rullade allt på men mitt avelsmål står fast:

Ingen uppfödare kan nå framgång utan att ta risker, men det gäller att riskerna ligger på rätt nivå. Två sunda individer med prioriterad och väl avvägd risktagning. Hälsa, exteriör, mentalitet, arbetsglädje är avelsmål för min uppfödning.

Jag har arbetat starkt för att få så många som möjligt av "mina" valpar att testas, jag kan inte nog berömma "mina" duktiga valpköpare som kommer till MH, hd-röntgar m. m. (se vidare under statistik för resultat)

När jag söker avelsdjur vill jag ha ett mycket gott temperament, god tillgänglighet. Även nyfikenhet, kamplust som är hundens motor. Den driver hunden framåt oberoende av vad som händer. Likaså goda nerver samt klarar av skott och åskväder. En självklarhet är naturligtvis också att de är friska och starka och kommer ur friska linjer.

Det felfria djuret finns dock inte, det kan bära med sig defekter i sina gener. Det är mycket som man skall ta hänsyn till och inom vår ras finns ett avelsprogram utarbetat för framförallt ögon, höfter och colliens mentalitet.

Självfallet skall man också sträva efter att följa rasstandarden; "En collie skall vara vacker, stå med stolt värdighet utan att någon del är oproportionerlig och stör helheten samt uppfylla kravet på styrka och rörlighet". 

Gå in på Svenska Collieklubbens hemsida och läs om avelspolicy

här är länk till Cavaliersällskapets hemsida